Portekiz Günlükleri.

Sporky

Elektrikli Bisiklet Forum
EbikeForum Üyesi
Gecen yillarda seyahat yasaklari nedeniyle hic bir yere kimilmayamamistik, son zamanlarda yasaklar biraz gevsedi hastaligin yayilmasi da durunca hanima gazi verdim. "Madem uzaktan calisiyoruz, gidelim senin memlekete bir sure orada calisalim hem anani gorursun" diye gazi verdim. Benim asil amacim guzel hava ve sahane yemekler ama olsun, direkt soylenmez boyle seyler hanima, evli arkadaslar bana hak verecektir.

Lizbon'da son 3-4 yildir bisiklet konusunda cok buyuk gelisme var. Yeni bisiklet yollari yapiyorlar sehir icine, 3-4 farkli bisiklet, elektrikli bisiklet, scooter paylasim sirketi de var cok sik kullanilan. Gidip geldikce bunlari goruyordum, "madem bir sure orada kalacagiz ben bisiklet olayina girerim" dedim gozumu kararttim. Kafamda bir takim lojistik ve fizibilite hesaplari yaptim, bisiklet cantasi alip benim bisikleti goturmek pek makul gelmedi o yuzden kiralamaya karar verdim. Interneti biraz arastirinca canyon experience center buldum Lizbon'da (link) ve bisikleti buradan kiralamaya karar verdim.

Once mail attim, kac gun kalacagimi ne tarz bisiklet istedigimi anlattim ama beklendigi gibi donus olmadi bir kac gun. Ardindan aradim, kirik dokuk Portekizcemle dert anlatmaya calisirken gorevli abla "yeter bu kadar" diyerek Ingilizce'ye dondu ikimizi de iskenceden kurtardi guzel guzel anlattim derdimi onlar da bana hemen ayni gun mail atti elimizde boyle boyle bisikletler var diye, Canyon Endurace 7.0 rezervasyonu yaptirdim.

Dun bisikleti teslim aldiktan sonra eve giderken kisa bir video cektim sehir ici. Bisiklet yollarini google maps gostermedigi icin dogal olarak kayboldum. Bizim oralarda dag, tepe olmadigi icin alisik da degilim 30 derece sicak altinda parke tasli tepelere tirmanmaya calisirken ufak capli kalp krizleri de gecirdim sanirim ama alisirim ona da. Surusu videoya cektim ama montaj icin vakit harcayamadim attim oyle youtube'a.

Bu hafta calisacagim icin uzun suruslere cikmam pek mumkun degil ama haftaya izinliyim, kafanda bir iki rota var. Onlarin surusleri icin de video cekip atmayi planliyorum. Surus videolarimi Strava gunlukleri altina atiyordum ama yeni baslik acayim bir arada derli toplu olsun istedim.

ALINTI KONUDUR.

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?